Digilukiseulat kaikille 8.-luokkalaisille ja osalle 9.-luokkalaisista

Heinolassa kaikkien kahdeksasluokkalaisten lukivalmiudet seulotaan joukkotestillä heti lukuvuoden aluksi. Kartoitamme näin mahdollisia lukemisen haasteita ja pystymme kohdentamaan tukea sitä tarvitseville oppilaille entistä paremmin.

Kahdeksasluokkalaisten seulat toteutetaan viikoilla 35 ja 36. Virallisena seulontapäivänä poissa olleet oppilaat tekevät testin kouluun palattuaan. Huoltajat saavat tulokset nähtäville, kun kaikki kasiluokkalaiset on seulottu.

***

Yhdeksännen luokan digilukiseulan tekevät ne yhdeksäsluokkalaiset, joita ei edellisenä lukuvuonna ole seulottu tai kahdeksannen luokan lukiseulassa ilmeni huomattavia lukemisen ja/tai kirjoittamisen pulmia. Yhdeksännen luokan testiin kuuluu myös yksilöosuus. Erityisopettaja kirjoittaa digilukiseulan ja yksilöosuuden perusteella lukilausunnon, joka otetaan huomioon yhdeksännen luokan tuen tarpeen suunnittelussa sekä toisen asteen koulutukseen haettaessa.

Yhdeksäsluokkalaisten seulat ja yksilötestit toteutetaan syys-lokakuun vaihteessa, kuitenkin ennen syyslomaa (viikko 43).

 

Yhteistyöterveisin laaja-alaiset erityisopettajat

Sari Kontra ja Hannamari Hietaranta