Heinolan harrastemalli

Heinolan harrastekerhot starttaavat syksyllä.

Iltapäiville harrastetoimintaa Heinolassa 

Harrastekerhot 

Heinolassa käynnistyy syksyllä harrastemalli, jossa tarjotaan mahdollisuus harrastaa kouluilla kahtena iltapäivänä. Peruskoululaiset koulupäivät pyritään muokkaamaan niin, että lapsi pääsee suoraan koulusta jäämään harrastamaan. Toiminta järjestetään koulun tiloissa tai välittömässä läheisyydessä. Harrasteryhmät ovat maksuttomia kaikille. 

Toimintaa lähdettiin ideoimaan keväällä 2019. Vuosi sitten tiedusteltiin seuroilta, ketkä ovat innokkaita järjestämään harrastetoimintaa. Tällä hetkellä neljä yhdistystä on sitoutunut viikoittaiseen ohjaustoimintaan. Edelleen järjestävä taho voi ilmoittautua mukaan mm. kurssimuotoisia ohjauksia. 

Harrastetoimintaa järjestävät: 

·         Intopiukeen ilmaisukerhossa heittäydytään teatterin ja ilmaisun maailmaan. Tutkitaan mitä äänellä ja keholla voi tehdä tai miten tunteita voi ilmaista. Kokeillaan erilaisia rooleja, ideoidaan pieniä esityksiä ja seikkaillaan yhdessä draamatarinoissa. 

·         Junior Pelicans jääkiekko seura tarjoaa monipuolista motoristen perustaitojen kehittävää liikuntaa pelien ja leikkien sekä muiden liikunnallisten tehtävien muodossa. 

·         Union Plaani jalkapalloseura tarjoaa monipuolista ja lasten yleistaitavuutta kehittävää liikuntaa.  

·         YMCA Heinolan toiminnassa korostuu palloilu ja tietenkin koripalloseurana eniten palloilulajeista koripallo. Kerholaiset pääsevät myös itse suunnittelemaan toiminnan sisältöä ja näin vaikuttamaan iltapäivien sisältöön. 

Harrastetoimintaa halutaan tarjota iltapäivään, kun lapset ovat yleensä yksin kotona. Näin lapsille saadaan mielekästä tekemistä turvallisessa ympäristössä. Tavoitteena on myös rauhoittaa iltoja enemmän perheen yhteiselle arjelle, jos osan harrastetoiminnasta voi toteuttaa jo iltapäivällä. 

Toiminnassa tarjotaan maksuton välipala. Koulukyytietuuden omaavat oppilaat koulukyyti järjestetään harrastustoiminnan jälkeen. 

 

Ilmoittautuminen 

Harrastetoimintaan tulee ilmoittautua etukäteen. Ilmoittautuminen harrasteryhmiin tehdään syksyllä sähköisesti. Ilmoittautumisesta tiedotetaan tarkemmin Wilman kautta, josta pääsee suoraan ilmoittautumaan. 

  

Musiikkiopisto siirtyy lasten luo kouluille 

Heinolan musiikkiopisto tarjoaa oppilailleen mahdollisuuden saada soittotunti koulun tiloissa, joko pitkän välitunnin aikana, tai koulupäivän jälkeen. Ensi vaiheessa tätä mahdollisuutta tarjotaan vain uusille viulu- ja piano-oppilaille, ja vain Kirkonkylän ja Jyrängön, sekä Myllyojan ja Vierumäen koulujen oppilaille.  

Yksilöopetuksen lukukausimaksu on 235€, jolla lapsesi saa pitkällä välitunnilla, tai koulun jälkeen, 30 minuutin yksityistunnin, 18 kertaa kevätlukukauden 2020 aikana. 

Ilmoittautuminen musiikkiopiston oppilaaksi viulun- tai pianonsoiton perusopintoihin tehdään linkin kautta: https://heinola.eepos.fi/#/forms/22 10. elokuuta mennessä. 

Tunnit koululla alkavat vain, jos kyseiseen instrumenttiin on vähintään kaksi ilmoittautunutta, jotka pystyvät tulemaan tunneille peräkkäisinä ajankohtina. Lisäinfoa antaa musiikkiopiston rehtori Jori Vuorinen. Puh. 0500-842 113 ja Email: jori.vuorinen@edu.heinola.fi