Heinolan harrastemalli

Heinolan harrastekerhot starttaavat syksyllä.

Heinolassa käynnistyy syksyllä harrastemalli, jossa tarjotaan mahdollisuus harrastaa kouluilla kahtena iltapäivänä. Peruskoululaiset koulupäivät pyritään muokkaamaan niin, että lapsi pääsee suoraan koulusta jäämään harrastamaan. Toiminta järjestetään koulun tiloissa tai välittömässä läheisyydessä. Harrasteryhmät ovat maksuttomia kaikille. 

Tällä hetkellä neljä yhdistystä on sitoutunut viikoittaiseen ohjaustoimintaan. Harrastetoimintaa järjestävät: 

Harrastetoimintaa halutaan tarjota iltapäivään, kun lapset ovat yleensä yksin kotona. Näin lapsille saadaan mielekästä tekemistä turvallisessa ympäristössä. Tavoitteena on myös rauhoittaa iltoja enemmän perheen yhteiselle arjelle, jos osan harrastetoiminnasta voi toteuttaa jo iltapäivällä. 

Toiminnassa tarjotaan maksuton välipala. Koulukyytietuuden omaavat oppilaat koulukyyti järjestetään harrastustoiminnan jälkeen. 

 

Ilmoittautuminen 

Harrastetoimintaan tulee ilmoittautua etukäteen. Ilmoittautuminen harrasteryhmiin tehdään syksyllä sähköisesti. Ilmoittautumisesta tiedotetaan tarkemmin Wilman kautta, josta pääsee suoraan ilmoittautumaan. 

  

Musiikkiopisto siirtyy lasten luo kouluille 

Heinolan musiikkiopisto tarjoaa oppilailleen mahdollisuuden saada soittotunti koulun tiloissa, joko pitkän välitunnin aikana, tai koulupäivän jälkeen. Ensi vaiheessa tätä mahdollisuutta tarjotaan vain uusille viulu- ja piano-oppilaille, ja vain Kirkonkylän ja Jyrängön, sekä Myllyojan ja Vierumäen koulujen oppilaille.  

Yksilöopetuksen lukukausimaksu on 235€, jolla lapsesi saa pitkällä välitunnilla, tai koulun jälkeen, 30 minuutin yksityistunnin, 18 kertaa kevätlukukauden 2020 aikana. 

Ilmoittautuminen musiikkiopiston oppilaaksi viulun- tai pianonsoiton perusopintoihin tehdään linkin kautta: https://heinola.eepos.fi/#/forms/22 10. elokuuta mennessä. 

Tunnit koululla alkavat vain, jos kyseiseen instrumenttiin on vähintään kaksi ilmoittautunutta, jotka pystyvät tulemaan tunneille peräkkäisinä ajankohtina. Lisäinfoa antaa musiikkiopiston rehtori Jori Vuorinen. Puh. 0500-842 113 ja Email: jori.vuorinen@edu.heinola.fi